Paperitapetti

Perinteinen paperitapetti lienee tapettityypeistä vanhin ja se toimii pohjana usein myös uudemmille, monikerroksisille tapeteille.

Paperitapetti koostuu yksinkertaisuudessaan hieman normaalia kirjoituspaperia jämäkämmästä paperista johon on painettu kuvio vedenkestävillä painoväreillä.

Huomioitavaa paperitapetin asennuksessa on se, että tämän tapettityypin on annettava vettyä ennen asennusta, eli liisteriä ei voida telata suoraan seinään. Nonwoven-tyyppiset tapetit voidaan myös liisteröidä tapettiin paperitapetin tapaan, mutta niissä usein liisteri laitetaan seinälle.

Mikäli paperitapetin vettymisaika on liian lyhyt tai liisteri levitetään ohjeidenvastaisesti seinälle ja tapetti asennetaan päälle, on tuloksena valmiissa pinnassa enemmän tai vähemmän kuplia. Tämä johtuu siitä että tapetti turpoaa seinällä eikä se kuivuttuaan kutistu tarpeeksi jotta turpoamisen aiheuttamat kuprut siliäisivät. Myös asennus on hankalaa, ellei jopa mahdotonta tapetin turvotessa ja muuttaessa muotoaan asennuksen aikana.

Paperitapetit ovat usein halpoja eivätkä kestä pesua yhtä hyvin kuin vinyylipintaiset tapetit. Tiiviin pinnan puuttumisen vuoksi paperitapetit hengittävät hyvin, mikäli liisteri on valittu oikein ja siksi ne soveltuvatkin erinomaisesti vanhempiin, hengittävällä seinärakenteella rakennettuihin taloihin.

This entry was posted in Paperitapetti. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>